Без категория

Топ Лак

Основното предимство на гел лака е неговата издръжливост. Когато обаче скоро поставен гел лак започне да се надига, може да бъде доста разочароващо, след всички усилия, време и средства. Издръжливостта на гел лака зависи от използваните база и топ, защото самият той няма досег с нокътя. Отдолу той ще издържа толкова време, колкото издържа базата, а отгоре – колкото топът.

Повечето маникюристи работеха по следната система преди: праймер – база – гел лак – декорация – топ. Новите тенденции, налагат различен подход на работа в последните години, при който преди запечатването с топ се нанася и един слой база, защото съвременните бази действат като укрепващ слой, а в същото време и като защитен слой на самата декорация. Заради това, че базата е гъвкава и се нанася като по-плътно покритие, тя укрепва допълнително нокътя като го прави по-устойчив.

Топът придава на нокътя допълнителна дебелина и здравина, прави го по-устойчив на счупване. Той се използва както при изграждане с гел, така и с акрил. Една от най-важните негови функции е запечатването на изградените нокти, което удължава срока на носене на маникюра.

Основната задача на топа е удължаване времето на издръжливост на всички пластове гел лак и декорации, които са нанесени.

Топ с лепкав слой може да се използва при работа с гел лак. Поддава се на огъване без да се напуква, защото характерната му черта е, че е по-мек и гъвкав. Топ без лепкав слой е предназначен за работа с изкуствени нокти, без значение с какво е изграден нокътя с гел, с акрил или удължители. Този тип топове са по-твърди, ефекта от гланца се задържа по-дълго време, надрасква се по-малко, спестява време при работа и има безброй положителни качества.

Запечатването с топ е задължително, защото предпазва цвета на гел лака от напукване, надраскване и прави маникюра издръжлив. Придава на маникюра невероятен блясък или матов ефект, в зависимост от това какъв топ е използван.

Надяваме се, че сме ви били полезни и вие сами можете да изберете идеалния вариант за вашия начин на работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *