gel polish
Без категория

Вреди ли гел лака на ноктите?

Вреди ли гел лака на ноктите?

Съществуват много и различни мнения по темата. Истината обаче е, че ако изберете качествен продукт и професионалист, който да го нанесе върху ноктите ви, може само да се радвате на красивият си маникюр.

На пазара се предлагат много и различни видове гел лакове – от евтини, произведени в Китай със съмнително качество, до такива, които се произвеждат под строгия контрол на Европейската комисия и Световната здравна организация. Изборът е важен, особено, когато се отнася до здравето. Затова избирайте внимателно, защото рисковете са големи, а отключването на алергия е най-малкия проблем, който може да си навлечете, ако заложите на некачествени продукти.

Какъв гел лак да избера?

Най-важното, което е добре да вземете предвид при избора на гел лак, е в него да липсват поне 5-те най-вредни съставки.
Гел лаковете, произвеждани от Layla Cosmetics са без киселини и вредни субстанции. В тях липсват 6-те вредни съставки (DPO-DBB-TOLUENE-FORMALDEIDE-CAMPHOR-COLOFONIA). Произвеждат се от 1936год само и единствено във фабриката в Милано – Италия. С Layla Cosmetics избирате традиции и качество!

Как да сваля гел лака?

Свалянето на гел лака е също толкова важно, колкото и неговото поставяне. Затова е добре са се доверите на истински професионалист, който да направи това. Първо и важно условие е, свалянето да се направи със специална течност, която да е на същата марка. Защо това е важно? Защото марката производител на гел лака е направила възможно най-ефективната течност за премахване на съответния продукт. Някои течности дори, могат да премахват само гел лак на тяхната марка. Второ много важно условие е, да не използвате никога чист ацетон. Неразреденият ацетон силно изсушава кожата и ноктите, което е причина за последващото им отслояване. А по-продължителното и редовно излагане на високо концентриран ацетон, би могло да доведе дори до развитието на контактен дерматит.
Layla предлага уникален разтворител за премахване на гел лак, който не наранява естествения нокът.

Вреди ли процедурата на нокътната плочка?

Ако слагането или свалянето на гел лака не се извършват правилно, това може да навреди на ноктите. Ако нокътната плочка бъде препилена, или лака бъде премахнат с чист ацетон или самостоятелно с излющване слой по слой, това може да доведе до изтънавяне, цепене и увреждане на нокътната плочка. Затова не премахвайте сами гел лака си, освен ако не използвате правилните техники и материали за това.

Как мога да предпазя ноктите си при използване на гел лак?

Освен да изберете качествени материали и добър професионалист, има и друг начин за максимална зачита на естествения нокът. Това е базата PEEL OFF на LAYLA. PEEL OFF осигурява максимална защита на естествения нокът, като същевременно дава оптимална продължителност на маникюра. Позволява лесно отстраняване при пълна свобода, без да се налага пилене или използване на разтворители. С нея гел лакът издържа по-малко от обикновено (7-10 дни), затова е подходящо използването и, ако искате да си направите маникюр с гел лак само за повод (море, сватба, бал или друг празник).

Информирайте се, избирайте разумно, доверявайте се само на професионалисти и не пестете за здравето на вас вашите клиенти! Красивите ръце са здравите ръце!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *