Условия за ползване

1.Предмет

1.1. Настоящият документ представлява общите условия или условията на ползване на виртуална платформа за продажба на стоки, за всички поръчки, направени от клиента (наричан по-нататък „Вие“, „Клиента“, „Клиентът“) към АНИРА СТИЛ EООД и сайта laylacosmeticsbg.com („laylacosmeticsbg.com”) и неговите поддомейни, (наричано по-нататък „laylacosmeticsbg“, „нас“ или „ние“), мобилната версия или мобилното приложение или по телефона. Ако продължите да ползвате сайта и да правите поръчки в него, считаме, че приемате тези условия.

1.2. Настоящите Общи условия са съобразени с изискванията на Закона за защита на потребителите (ЗЗП) със следния сайт  https://kzp.bg/ , както и с другите нормативни актове, действащи в Република България. На 09.01.2016г започва да работи електронната платформа за онлайн решаване на потребителски спорове (платформа за ОРС) – нейният адрес е https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=EN платформата предлага на потребителите и търговците в рамките на ЕС възможността да направят опит и да постигнат извънсъдебно уреждане на жалбите, произтичащи от онлайн покупки. Тази платформа за еднократно въвеждане на жалби е лесен и интерактивен уеб сайт, който е безплатен и достъпен на всички официални езици на ЕС. Използвайки платформата, потребителят и търговецът могат да намерят съответния орган за решаване на спора и след това да преминат през процеса за намиране на решение на жалбата на потребителя. платформата е достъпна тук: http://ec.europa.eu/odr.  Новите правила за алтернативно решаване на спорове (АРС) и за онлайн решаване на спорове (ОРС) имат за цел засилването на използването на АРС схеми в ЕС, давайки на потребителите бърз, евтин и неформализиран начин за разрешаване на спорове с търговци, като алтернатива на често дългите съдебни процедури.

2. Общи приложения

2.1. Използвайки сайта www.laylacosmeticsbg.com, Вие се съгласявате да бъдете обвързани с условията, посочени тук („Условията“). Уверете се, че сте прочели и разбрали Условията, преди да направите своята поръчка.

2.2. Поръчки могат да бъдат правени само от лица навършили 18 години, които са посочили адрес на пребиваване или друг адрес в България (с изключение на офис на куриерската фирма, която е наш партньор).

2.3. Запазваме си правото да променяме тези Условия, като версията на Условията, която ще се прилага за Вашата поръчка, ще бъде тази, която е публикувана на laylacosmeticsbg.com в момента, когато направите поръчката.

3. Поръчка

3.1. Можете да направите своята поръчка на laylacosmeticsbg.com, 24 часа в денонощието, включително през почивните дни и официалните празници. При финализиране на Вашата поръчка, имате възможност да прегледате избраните от Вас продукти както и информацията за доставка и връзка с Вас – и при нужда да направите корекции. След като направите поръчка ще получите потвърждение на имейл.

При поръчка трябва да посочите

  • валиден адрес на електронна поща
  • вярно попълнен адрес за доставка на стоката
  • вярно попълнени данни за контакт – две имена, телефон

Ако сте задали валиден имейл , то на него ще може да проследявате движението по вашата поръчка при промяна на статуса Ви на поръчка.

3.2. Клиентът се задължава и отговаря за това всички данни за покупката, да са верни, пълни и точни към датата на изпращането на поръчката.

3.3. Добавянето на една стока и/или услуга в количката за покупки, не води до регистрация на пръчката и автоматично запазване на стоката/услугата.

3.4. Ако поради някаква причина не можем да изпълним Вашата поръчка, ще Ви уведомим при първа възможност. Ако сте заплатили Вашата поръчка предварително, ще ви възстановим съответната сума, като използваме същия начин на плащане, който е бил използван за извършване на плащането.

3.5. С регистрирането на поръчката Вие разрешавате да се свържем с вас на посочения телефон за потвърждение на поръчката. Запазваме си правото да не изпратим Вашата поръчка без тя да бъде потвърдена по телефона.

3.6. Запазваме си правото да откажем да изпълним (да анулираме) вашата поръчка, ако сте предоставили грешни данни, също и при допуснати технически грешки в публикуването на сайта и не ви дължим обезщетение, освен да възстановим заплатените от Вас до момента суми, ако има такива, като използваме същия начин на плащане, който е бил използван за извършване на плащането.

3.7. При маркиране на полето “Съгласен съм с “Общите условия”, Вие правите електронно изявление по смисъла на Закона за електронния документ и електронния подпис, с което потвърждавате че сте запознат и приемате настоящите условия.

4. Начини на Плащане

4.1. Плащане с „наложен платеж“ (плащане при доставка) – купувачът заплаща цялата дължима сума на куриера при получаване на поръчката;

4.2. Плащане с банков превод – поръчката се обработва и изпраща от продавача едва след като заплащането на дължимата сума от страна на купувача постъпи по банкова сметка на продавача. При получаване на пратката купувачът не дължи никакво заплащане на куриера.

Данни за плащане (банкова сметка)
Титуляр: Анира Стил EООД
Банка: UniCredit Bulbank
Банков код / SWIFT/ BIC: UNCRBGSF
IBAN: BG18 UNCR 7000 1523 1162 50

5. Доставка

5.1. След потвърждение на поръчката ви тя се пуска за обработка. Доставката се извършва в рамките на 3 – 5 работни дни от момента на потвърждаването им (забавяне може да има за отдалечени населени места, в празнични дни или според натовареността на куриерските фирми).

Не предлагаме опция „Преглед на пратка преди доставка“.

При доставката на нашите продукти използваме външни фирми, има вероятност пратката да не пристигне в предварително уточнените срокове. Ако е така, първо проверете къде се намира Вашата поръчка или се свържете с нас.

Нашата цел е да доставим вашите поръчки възможно най-бързо след потвърждаването им.

5.2. Изпращаме с куриер Спиди или Еконт (по Ваш избор). За справка може да погледнете ценоразписа в сайта на съответния куриер, като сумата варира спрямо стойността на наложения платеж, килограмите на вашата пратка, както и от населеното място.

6. Отказ от Договора / Рекламации / Замяна

6.1.Клиентът има право на рекламация или връщане на закупена от електронния магазин стока в рамките на 14 (четиринадесет) дни от получаване на стоката.

6.2. Отказ от договора може да се направи и пред куриера при доставяне на стоката, ако стоката е доставена след срока по причини, които са извън Клиентът и не се дължат на непреодолима сила.

6.3. При отказ от договора Клиентът е длъжен да върне закупената стока в ненарушен търговски вид и със запазен етикет.

6.4. При отказ от договора, ако Клиентът е заплатил стоката, му се възстановява платената сума за върнатата стока,като използваме същия начин на плащане, който е бил използван за извършване на плащането.

ЗЗП: Чл. 54. (Изм. – ДВ, бр. 61 от 2014 г., в сила от 25.07.2014 г.)

(1) Когато потребителят е упражнил правото си на отказ от договора от разстояние или от договора извън търговския обект, търговецът възстановява всички суми, получени от потребителя, включително разходите за доставка, без неоправдано забавяне и не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която е бил уведомен за решението на потребителя да се откаже от договора съгласно чл. 52.

(2) Търговецът е длъжен да възстанови получените суми, като използва същото платежно средство, използвано от потребителя при първоначалната трансакция, освен ако потребителят е изразил изричното си съгласие за използване на друго платежно средство и при условие че това не е свързано с разходи за потребителя.

(3) Търговецът няма задължение да възстанови допълнителните разходи за доставка на стоките, когато потребителят изрично е избрал начин на доставяне на стоките, различен от най-евтиния вид стандартна доставка, предлагана от търговеца.

(4) При договор за продажба, когато търговецът не е предложил да прибере стоките сам, той може да задържи плащането на сумите на потребителя по ал. 1, докато не получи стоките или докато потребителят не представи доказателство, че е изпратил стоките обратно, в зависимост от това, кое от двете се е случило по-рано.

6.5. Правото на отказ от договора в случите, когато стоката е платена, не може да се упражни за бански костюми, бельо, чорапи, бижута, часовници, козметика, поради хигиенични причини.

6.6.  Рекламация се прави, когато закупената стока не съответства на договореното между страните по договора за продажба. Несъответствието в договореното между страните може да се изразява в:

  • изпратен е грешна артикул, различен от поръчания – в тези случаи е необходимо да се свържете с нас на info@laylacosmeticsbg.com или на 0877791529 и да заявите, че желаете връщане на стоката или замяна на същата. Връщането е за сметка на клиента. След получаването и констатирането на несъответствието, в срок от 14 (четиринадесет) работни дни, считано от датата на получаване на върнатата стока, ще Ви бъде изплатена сумата или заменена.
  • несъответствие с обявения размер и/или цвят – стока, изпратена в различен размер и/или различен цвят от поръчания;
  • повреда на стоката при транспортирането.

6.7. Рекламация може да предявите като използвате формата за рекламации, която ще ви изпратим, след като заявите, че желаете връщане на стоката или замяна на същата.

6.8. При рекламация Клиентът може да избере замяна на конкретния артикул за същия без дефекти или друг цвят, или връщане на стоката срещу възстановяване на платената сума. Консултант на електронния магазин може да предложи замяната на артикула да е със съвсем друг артикул при изравняване на цените – или Клиентът доплаща, ако другият артикул е по-скъп, или се предлагат два артикула за същата цена, или на Потребителя се възстановява разликата между заменения и новия артикул, ако цената на новия артикул е по-ниска от платената от Потребителя цена.

6.9. Връщането на стоката при рекламация, в случаите извън фабричен дефект или повреди при транспорта, се осъществява при следните условия:

  • Оригинален търговски вид (стоката не е отваряна, ползвана, тествана).

6.10. При замяна на стоки транспортните разходи са за сметка на Клиентът и в двете посоки, освен ако замяната се е наложила по вина на електронния магазин.

6.11. Снимките са с илюстративна цел. Полагаме всички разумни усилия да покажем адекватно нашите продукти, включително техния състав и цветове. Цветът, който виждате, зависи от Вашата компютърна система и ние не можем да гарантираме, че Вашият компютър ще покаже вярно тези цветове.

6.12. За улеснение на двете страни , след като се свържете с нас ние ще ви издадем номер на Товарителница за връщане. Този номер трябва да го продиктувате на куриера, тъй като тази товарителница съдържа важна информация за номера на вашата поръчка, както и улеснение за Куриера за данните за доставка. Така ние ще можем по-бързо да обработим вашето желание за Отказ от договора/Рекламации/Замяна от указания срок. Молим ви да не изпращате пратка от друго име без да сте ни уведомили, тъй като това допълнително забавя обработката на вашата пратка.

6.13. Тъй като не предлагаме опцията “ПРЕГЛЕД И ТЕСТ” на изпращаните от нас пратки, ако желаете да върнете стока е необходимо да направите следното:

Свържете се с нас на посочените телефони или чрез имейл на info@laylacosmeticsbg.com или на 0877791529, за да ни уведомите, че искате да върнете поръчани от Вас артикули.

Наш представител ще Ви посочи адрес, на който да ги изпратите.

След като ги получим, ние ще се свържем с Вас на посочения от Вас телефон, за да уточните по какъв начин да Ви бъде възстановена сумата. Вариантите са следните:

  • По Ваша банкова сметка
  • Наложен платеж

Възстановяването се осъществява в рамките на 14 работни дни, считано от датата на

получаване на върнатите от Вас артикули.

Върнати пратки с наложен платеж без съгласието на Анира Стил ЕООД,няма да бъдат приемани.

При отказ от договора за покупка от разстояние може да използвате стандартния формуляр за упражняване правото на отказ от договора, който ще намерите на сайта на КЗП –https://kzp.bg/standarten-formulyar-za-uprazhnyavane-pravo-na-otkaz-pri-online-pokupki .

7. Поверителност на данните

Предоставените от клиентите лични данни на laylacosmeticsbg.com (имена, адрес, телефон, e-mail и др.) ще бъдат използувани единствено и само във връзка и нуждите на договорните отношения на страните и в обслужването Ви като клиент – за обработка и доставка на поръчката, осъществяването на връзка с Вас и доставяне на информация под формата на информационен бюлетин (чийто абонамент можете да отмените по всяко време), спазвайки разпоредбите на Закона за защита на личните данни laylacosmeticsbg.com се задължава да не предоставя личните Ви данни под никаква форма на трети лица нито да ги използува за различни от горепосочените цели.

Повече информация относно ЗЗП може да намерите на сайта на КЗП https://kzp.bg/zakoni-i-reglamenti

Политика за Лични Данни
Може да намерите пълна информация за нашата политика за Лични Данни тук

Информация за фирмата
Анира Стил ЕООД
град: София, ж.к. “Овча Купел”, ул. Войводина могила 44, 16.
БУЛСТАТ: 204861998
ДДС № BG 204861998
Контакти:
Имейл: info@laylacosmeticsbg.com
Телефон: 0877791529