Без категория

Цепещи и чупещи се нокти? Кажи СТОП!

Цепещи и чупещи се нокти? Кажи СТОП! 

Цепещите се и чупещи нокти са често срещан проблем, за който много дами търсят постоянно решение.

На какво се дължи цепенето на ноктите?

Причините могат да бъдат много и различни, но най-честите са:

  • липса на витамини и нездравословно хранене
  • използване на агресивни химични препарати без предпазни ръкавици
  • често използване на лакочестител с ацетон
  • използване на некачествени продукти за маникюр
  • често и продължително потапяне във вода
  • Използването на груби пили за нокти и др.

Как да помогнем на ноктите си да спрат да се цепят?

Започнете да приемате повече храни съдържащи калций и желязо. Ако перете или миете съдовете на ръка, започнете да използвате ръкавици. При почистване на дома с агресивни препарати, също не забравяйте да предпазите ръцете си. Ако лакочестителят ви съдържа ацетон, го заменете с такъв, в който няма. Използвайте лакове, които не съдържат вредни съставки, каквито са лаковете на Layla Cosmetics.

Може да помогнете на ноктите си, като започнете да нанасяте заздравяваща основа за лак. Такава е например Layla Special Base Biotina. Това е новата база на Layla с напълно нова формула, която съдържа биотин. Биотинът, молекула от групата на витамин Н, може да играе важна роля за растежа и поддържането на косата и ноктите. В много случаи добавката на биотин може да спомогне за стимулиране на растежа и укрепването на структурата на ноктите.

За да имате здрави и хубави нокти, трябва да се грижите, не само за вече израсналия нокът, но и за тази част, която тепърва ще израсте. За тази цел, може да използвате масло за кожички. На пазара има голямо разнообразие. Ако обаче не обичате да ви е мазно, може да пробвате Layla Aloe Cuticle in Gel. Този фантастичен омекотител за кожички, благодарение на екстрактите от Алое вера е под формата на гел, което предотвратява неприятното усещане за омазняване на ръцете.

Трябва да знаете, че когато лакът се бели той премахва със себе си и здрави клетки от нокътя, което допълнително го уврежда. Затова ако вашите нокти се нуждаят от помощ, им я осигурете час по скоро. Заздравителят Rocky Nail на Layla, може да ви помогне още с първото нанасяне. Rocky Nail предотвратява чупенето и цепенето. Ако не обичате да виждате ноктите си без цвят, предлага се и в перлен вариант. При проблем, е добре да се използва самостоятелно без лак отгоре поне 10 дни. Заздравителят ще подсили ноктите ви и ще ги направи по-издръжливи.

Запомнете – красивите нокти са здравите нокти!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *