кутикули
Без категория

Как правилно да се грижим за кутикулите?

Как правилно да се грижим за кутикулите?

Поддържайте вашите кутикули хидратирани

Първото нещо, което трябва да направите, за да имате добре изглеждащи кутикули, е да ги хидратирате редовно. Да, хидратираните кожички, изглеждат добре и имат здрав вид. Затова следващия път, когато използвате крем за ръце, масажирайте крема и в кутикулите за допълнителна хидратация. Това ще осигури на вашите кутикули влагата, от която се нуждаят и ще им попречи да се напукат. Или може да използвате Aloe Cuticle in Gel – фантастичен омекотител за кожички, благодарение на екстрактите от Алое вера. С него кутикулите ви ще бъдат нежно подхранени, а благодарение на гел формата, ще избегнете неприятното усещане за омазняване на ръцете.

Избутвайте кожичките нежно

Дори ако си правите сами маникюр вкъщи, правете го внимателно, за да избегнете болка. За да изтласкате правилно вашите кожички, първо трябва да ги омекотите. Това може да направите по няколко начина, например с потапяне на ноктите в хладка вода. Но има и доста по-бърз и лесен начин с Cuticle Ramover. Това е уникален продукт, който позволява да подготвите ноктите си за перфектен маникюр. Емулсията омекотява и ви помага да премахнете кожичките бързо и лесно, а с включената пръчица, внимателно може да изтласкате кожичките към корена на ноктите.

Какво да избягвате

Изрязването на вашите кутикули е нещо, което трябва да се избягва на всяка цена, тъй като ноктите ви се нуждаят от кутикула, за да предпазват корена от бактерии и инфекции. Знаем, че това може да е труден за изкореняване навик за някои от вас, но ако искате здрави кутикули, ще трябва да кажете сбогом на козметичните ножички. Разбира се, изрязването на някоя стърчаща кожичка е ок, но нищо повече от това! В допълнение към избягването на ножици, използването на лакочистител повече от два пъти месечно, също трябва да се избягва, тъй като е наистина вредно за ноктите и може да изсуши кожичките. Ако трябва да използвате лакочистител по-често, опитайте да преминете към такъв без ацетон или с подхранващи масла.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *